Carsport Design Carsport Design DecoEco -sumutinjärjestelmä - Carsport Design

Suomen ensimmäinen esteettömän taksin Carsport Design DecoEco -sumutinjärjestelmä

Kouvolalainen autoilija Hannu Aho sai käyttöönsä Suomen ensimmäisen esteettömän taksin, Volkswagen Crafter GL V.I.P.:n, mihin on asennettu auton sisustuksen 30 sekunnissa desinfioiva Carsport Designin DecoEco -sumutinjärjestelmä. Sumutinjärjestelmän hienojakoinen sumu leviää hankalasti puhdistettaviinkin koloihin. Laitteen 9K-luokitus takaa bakteerien ja virusten hävittämisen, myös Covid-19:n.  Käytetyt sumutusaineet ovat täysin ympäristöystävällisiä, sekä ihmisille että luonnolle. DecoEco on testattu ja hyväksytty virallisissa testauslaboratorioissa ja se täyttää korkeimmat kansainvälisesti tunnustetut US FDA- ja USDA-standardit. Tekniikka on alun perin kehitetty sairaalaympäristöön, josta se on kehitetty ambulansseihin ja nyt kiireettömiä siirtokuljetuksia tekeviin esteettömiin takseihin.

Käyttö tapahtuu kuljettajalla olevasta katkaisijasta, joka käynnistää kompressorin avulla sumutuslaitteiston. Matkustamon katossa oleva sumutin varmistaa suihkullaan koko sisustuksen bakteeri- ja virusvapaaksi 30 sekunnissa. Sisustuksen voi helposti desinfioida nopeasti useita kertoja päivässä.

Mistä idea syntyi, yrittäjä Hannu Aho?

”Se syntyi seuratessani kevään aikana uutisointia ja asiantuntijoiden lausuntoja Covid 19-epidemian tutkimuksista, joiden mukaan edessämme voi olla tulevaisuus, jossa tämänkaltaisia vakavia pandemioita voi tulla eteemme jatkossa jopa lisääntyvissä määrin. Samaan aikaan kävin keskusteluja asiasta ensihoidon ammattilaisia johtavan ystäväni kanssa. Ystäväni toi esille kiireettömien potilassiirtojen resurssikuormituksen pelastus- ja ensihoidon toimialan jo kuormittuneessa toimintaympäristössä. Tästä syntyi ajatus korkean hygieniatason omaavasta ja potilassiirtokuljetuksiin sopivasta vaihtoehtoisvarusteisesta tila-autosta”.

”Uskon vahvasti siihen, että juuri nyt ja myös tulevaisuudessa Covid-19 jälkeenkin tarvitaan esteetöntä taksikalustoa, joka pystyy takaamaan turvalliset, bakteeri- ja virusvapaat siirtokuljetukset erityisesti asiakkaille, joilla on suuri infektioriski. Suomessa voisi olla esim. pari sataa pikadesinfiointilaitteistolla varustettua esteetöntä taksia, joille Kela ja sairaanhoitopiirit ohjaisivat ns. vaativat siirtokuljetukset. Niitä voisi tilata alueellisista tilauskeskuksista, joilla on rekisteri oman alueensa erikoisvarusteisista takseista”, Aho visioi.

Paljonko sumutinjärjestelmä maksaa?

”Tässä tapauksessa asiakas osti valmiin Volkswagen Crafter varastoauton ja laite maksoi asennettuna ilman alvia noin 4500 euroa. Laitteisto voidaan melko pienellä työllä siirtää seuraavaan autoon”, kertoi Carsport Designin myynti- ja kehitysjohtaja Olli Ronkainen.

Hannu Aho on toiminut lähes 40 vuotta taksiyrittäjänä ja hän kertoo olleensa Taksiliiton jäsen alusta saakka. Alan vapautuminen on sekoittanut koko toimialan, mutta usko tulevaisuuteen ei ole yrittäjällä mennyt.

Esteetön Volkswagen Crafter GL V.I.P. on Aholle kymmenes Carsportin korityöllä varustettu tilataksi, alkaen vuodesta 1992. Auto luovutettiin 8.12. Carsport Vantaan varustelukeskuksesta Ahon ja hänen yhtiökumppaninsa Tiina Pyykkösen uudelle yhtiölle, Esem Oy:lle.


Carsport DecoEco -desinfiointilaitteisto:

Tuotteet tuhoavat tavallisimmat bakteerit, virukset ja muut pieneliöt sekä hidastavat näiden uudiskasvua merkittävästi.

Helppo- ja nopeakäyttöinen järjestelmä – voidaan käyttää työpäivän aikana ilman erillistä varoaikaa.

Tuotteet tehoavat tutkitusti myös COVID-19 tautia aiheuttavaan SARS-CoV-2 koronavirukseen.

Katso esittelyvideo:

 

Lisätietoja:

Olli Ronkainen, Carsport Design

+358 40 549 8969

olli.ronkainen@carsport.fi