Siirry pääsisältöön

Taksiliitto: Tilaa taksi – sinua palvelee ihminen

Tilaa taksi – sinua palvelee ihminen

Liikenteen uudistamisesta ja digitalisaation mahdollisuuksista keskusteltiin koko viime vuoden ajan. Liikenne palveluna, liikkumisen uudet tavat, autonomiset autot, polttomoottoriautojen kuolema (tai ainakin dieselmoottoreiden katoaminen) – nämä kaikki kuumensivat tunteita.

Lähitulevaisuutta vai haavekuvia?

Henkilöauton käyttöaste on asiasta tietävien kertoman mukaan luokkaa 5 prosenttia, matkustajamäärä kuljettaja mukaan lukien noin 1,2 henkilöä ja kustannukset kotitalouden toiseksi suurin yksittäinen menoerä. Vain asumiseen käytetään enemmän rahaa.

Mutta mitä sitten? Luovutaanko omista autoista ja siirrytään käyttämään joukkoliikennettä, siis junia, ratikoita, busseja ja vielä jonakin päivänä sitä länsimetroakin? Vuokrataanko auto vain silloin, kun sitä välttämättä tarvitaan? Toiset jo ajavat kaupunkipyörilläkin tai hyppäävät naapurin kyytiin, mutta massat muuttavat kulutustottumuksiaan hitaasti. Ehkä jonain päivänä vielä ajetaan itsestään liikkuvalla taksilla? Vai ehkei sittenkään? Ei se automaattinen auto taida olla vielä ihan kulman takana, kun raiteilla edestakaisin kulkevaa metroakaan ei saada toimimaan ilman kuljettajaa.

Maailma muuttuu, taksi pysyy

Liikennekaari mullistaa taksimaailmaa merkittävästi. Esillä olleiden, tosin jo osin peruttujenkin, suunnitelmien mukaan myös liikenteen verotus ja maksut ovat muuttumassa. Mutta ihmiset ja heidän todelliset tarpeensa eivät katoa jatkossakaan. Taksi ja taksinkuljettaja tulevat säilymään.

Liikenteen viimeisenä todellisena palveluntuottajana tarvitaan jatkossakin niin taksiyrittäjiä kuin -kuljettajiakin. Asiakkaamme kaipaa ihmistä. Vaikka maailma muuttuu, taksi tarjoaa tulevaisuudessakin asiakaspalvelua ihmiseltä ihmiselle. Sillä eihän taksi ilman ihmistä ei ole taksi.

Ihmiset ja heidän todelliset tarpeensa eivät katoa.
Taksi ja taksinkuljettaja tulevat säilymään.

 

Taksiyrittäjän kannattanee miettiä entistäkin tarkemmin, että mitä palvelua ja kenelle hän haluaa tuottaa. Monipuolisuus ja laadukas asiakaspalvelu tulevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä nousemaan todelliseen arvoonsa.

Monipuolisen palvelun tuottamisessa meitä auttaa omalta osaltaan kotimainen korivalmistus. Jonasson on rakentanut meille koululaiskuljetuksiin sekä esteettömiin ja paarikuljetuksiin sopivat työvälineet jo yli 50 vuoden ajan. Suomalainen tietää, mitä suomalainen tarvitsee. Myös taksin rakentamisessa ihminen kohtaa ihmisen.

Rakennetaan yhteinen menestyksemme asiakasta kunnioittavan palvelun varaan!
Työntäyteistä kevättä,

Timo Koskinen

Toimitusjohtaja,
Suomen Taksiliitto

 

Lue myös

Volkswagen Carsport Taksikampanja käynnistyi

Kevään Caddy ja Crafter -myyntitempaus  tuo mukanaan uudet varustetasot ja uudet entistä houkuttelevammat hinnat! Esteetön Caddy Maxi Life Business (90 kW DSG) + XXL -muutostyö maksaa nyt alk.

Lue lisää

Suomen ensimmäinen esteetön eSprinter taksiliikenteeseen

Carsportin haastattelussa City Taksi Jeppiksen yrittäjä Daniel Sundqvist. Yritys on juuri ottanut käyttöönsä Suomen ensimmäisen esteettömän eSprinter GL VIP -taksin.

Lue lisää