Siirry pääsisältöön

historia & arvot

Lähes 60 vuotta yksilöllisiä autosisustuksia

Tarina kertoo kolmen pojan isästä, Raunosta, joka teki työtä kukonlaulusta keskiyöhön. 
Mistä kaikki lähti? Mikä oli ratkaiseva käännekohta? Entä miten eri toimitilat vaikuttivat Carsport Designin kehitykseen?

Perheyrityksemme päätöksiä ohjaa laatuajattelu ja pitkäaikaiset suhteet sekä hyvä yhteistyö niin asiakkaiden, työntekijöiden kuin alihankkijoiden kanssa. Laatu ja sen ylläpitäminen mitataan jokapäiväisessä tekemisessämme. Toimintamme keskiössä on asiakas, jonka kokemus ja mielipide ratkaisee onnistumisemme. 

Haluamme olla ylpeitä suomalaisesta käsityöstä ja erikoisosaamisesta, josta olemme saaneet myös kansainvälistä tunnustusta. 

Yritys haluaa kantaa myös oman vastuunsa ympäristöstä, josta osoituksena toimialansa ainoa ISO 14001 sertifiointi. Se tukee vuonna 1965 perustetun perheyrityksen vastuullisuuden ja kestävän kehityksen tavoitteita.

Historia

Kolmeen osaan jaettu Carsport-historia kertoo työntäyteisistä ja vaiherikkaista vuosikymmenistä. Se kertoo perheyrityksen tarinan, joka sai alkunsa 60-luvulla yhden miehen verstaasta ja kasvoi 40 henkilöä työllistäväksi moderniksi autotehtaaksi, jonka tuotteet ovat saaneet myös kansainvälistä tunnustusta.

1965-1988: Autoverhoomo R. Jonasson

Rauno Jonasson aloitti yrittäjänä syyskuussa 1965 70 m2 autotallissa Tampereen Kalevassa ja sai Liisa-vaimon myöhemmin ompelijattareksi.  Siihen aikaan suurin työllistäjä oli Mercedes-taksit, joiden kernipäällysteiset istuimet verhoiltiin kestävällä ja miellyttävällä linja-autoplyyshillä. 

Veljeksistä vanhin, Ari, aloitti isän opissa 80-luvun alkupuolella ja autotalli alkoi vetää aputöihin taskurahojen toivossa myös muita veljiä. Syntyi hiljalleen uuden sukupolven muutosvoimaa, joka muuttui tontin ostoksi Lielahdesta 1987. 

1988-2007 Jonasson Oy & Carsport Design

Rakennusprojekti, suuret lainat ja muutto Lielahteen olivat perheelle paitsi rankka myös tajunnan räjäyttävä kokemus. Innostus työntekoon, asiakaspalveluun ja kehittämistyöhön oli ylitse pursuavaa. Kun vaikeimmat 90-luvun alun lamavuodet taittuivat, tilataksimarkkina alkoi kasvaa voimakkaasti. 

Perheyrityksen tekemisen meininki kutsui samat arvot omaavia ihmisiä töihin ja se näkyi voimakkaana kasvuna. Yritys laajensi toimitilojaan 90-luvulla kolme kertaa ja henkilöstön määrä nousi samalla viidestä yli 30 ammattilaista työllistäväksi yritykseksi. Vuonna 2000 yritys nousi Talouselämä-lehden 50 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. 

2007-2023 Monimerkkitaloksi, hyötyautojen varustelijaksi

Vuonna 2007 Ylöjärvelle valmistunut uusi ja tilava autotehdas mahdollisti entistä isompien autojen tuotannon ja nosti asiakkaiden sekä henkilökunnan viihtyvyyden kokonaan uudelle tasolle. Tuotekehityksessä siirryttiin 3D-tekniikkaan ja toiminta laajentui yhteistyöhön Volkswagenin lisäksi Mercedes-Benzin ja Fordin kanssa. Taksien rinnalle tulivat retkeilyautot Ylöjärven tuotantoon ja Vantaalle perustettiin pakettiautojen varusteluihin erikoistunut yli 1000 m2:n toimipiste, missä räätälöidään vuosittain noin 500 yksilöllistä huolto- ja pakettiautovarustelua. Näin yritys on kasvanut ja muuntunut taksien sisustajasta hyötyautojen varustelijaksi.

Jonasson Oy

50 vuotta 1965 – 2015

Lataa historiikki tästä

Askarruttaako jokin?

Ota yhteyttä

Matti Latva

Taksit, retkeilyautot, pakettiautovarustelut 045 1686 887

Ari Jonasson

Taksit, retkeilyautot, pakettiautovarustelut 0400 739 463

Niko Soikkeli

Pakettiautovarustelut, Work System, taksit, retkeilyautot 044 371 5005
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Älä koskaan lähetä salasanoja tai luottokorttitietoja tällä lomakkeella.

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHAlla, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja palveluehtoja sovelletaan.