Siirry pääsisältöön

Isot taksit saamassa eritysaseman autoverossa

Taksien autoverotuksesta julkaistiin 16. elokuuta hallituksen muutosesitys lausuntokierrokselle. Kaikkien alle 1+7 -paikkaisten taksien 4800 euron autoveron alennus ehdotetaan poistettavaksi ja iso esteetön ja koululaiskalusto säädettäisiin autoverosta vapaaksi. Esitys liittyy valtion 2018 talousarvioesitykseen ja astuisi voimaan 1. heinäkuuta 2018.

– Esitys tukee meidän toimialan työpaikkojen säilymistä ja 1+7 -paikkaisten taksiyrittäjien toimintamahdollisuuksia. Esteettömillä ja koululaistakseilla ajetaan yhteiskunnallisesti tärkeitä kyytejä ja niiden määrän vähentyminen nykyisestä heikentäisi palvelujen saatavuutta ja nostaisi kuljetushintoja, joten otamme ehdotuksen näiden autojen autoverovapaudesta innolla vastaan ja näemme verovapauden perusteltuna. Esityksessä on rinnastettu 1+6 -hengen esteettömät taksit tavallisiin takseihin, mikä ei ole mielestämme perusteltua. Toivomme, että lopullisessa laissa istuinpaikkojen raja putoaisi yhdellä paikalla, jotta tämäkin yrittäjien suosioon noussut autoluokka pääsisi autoverottomuuden piiriin, toteaa Ari Jonasson.

Lue myös

Suomen ensimmäinen esteetön eSprinter taksiliikenteeseen

Carsportin haastattelussa City Taksi Jeppiksen yrittäjä Daniel Sundqvist. Yritys on juuri ottanut käyttöönsä Suomen ensimmäisen esteettömän eSprinter GL VIP -taksin.

Lue lisää

Toimitusjohtajan katsaus

Carsport Design palasi kasvu-uralle poikkeusvuosien jälkeen – tuotantomäärät nousivat 50% Vuosien 2020-2022 poikkeusoloille pystyttiin heittämään hyvästit viimein viime vuoden toisella neljänneksellä kun autotehtaiden

Lue lisää