Isot taksit saamassa eritysaseman autoverossa

Taksien autoverotuksesta julkaistiin 16. elokuuta hallituksen muutosesitys lausuntokierrokselle. Kaikkien alle 1+7 -paikkaisten taksien 4800 euron autoveron alennus ehdotetaan poistettavaksi ja iso esteetön ja koululaiskalusto säädettäisiin autoverosta vapaaksi. Esitys liittyy valtion 2018 talousarvioesitykseen ja astuisi voimaan 1. heinäkuuta 2018.

– Esitys tukee meidän toimialan työpaikkojen säilymistä ja 1+7 -paikkaisten taksiyrittäjien toimintamahdollisuuksia. Esteettömillä ja koululaistakseilla ajetaan yhteiskunnallisesti tärkeitä kyytejä ja niiden määrän vähentyminen nykyisestä heikentäisi palvelujen saatavuutta ja nostaisi kuljetushintoja, joten otamme ehdotuksen näiden autojen autoverovapaudesta innolla vastaan ja näemme verovapauden perusteltuna. Esityksessä on rinnastettu 1+6 -hengen esteettömät taksit tavallisiin takseihin, mikä ei ole mielestämme perusteltua. Toivomme, että lopullisessa laissa istuinpaikkojen raja putoaisi yhdellä paikalla, jotta tämäkin yrittäjien suosioon noussut autoluokka pääsisi autoverottomuuden piiriin, toteaa Ari Jonasson.

Kaikki uutiset

21-12-2018Hyvää Joulua!