Siirry pääsisältöön

Asiantuntijan arviossa tilataksimarkkinoiden uutuus

Asiantuntijan arviossa tilataksimarkkinoiden uutuus

Suomen Taksiliiton tekninen asiantuntija Ville Jaakola kävi Ylöjärven tehtaallamme vieraana ja koeajoi samalla uuden Volkswagen Crafterin.

Koeajooni valikoitui tehokkaimmalla 130 kilowattisella moottorilla ja manuaalivaihteistolla varustettu versio uudesta Volkswagen Crafterista. Täysin uudella kahdeksanvaihteisella automaattivaihteistolla varustettuja autoja on pian tulossa, sillä tätä kirjoitettaessa ne olivat jo matkalla Suomeen. Vääntöä koeajamassani versiossa on 410 newtonia, joten tehonpuutetta ei ollut havaittavissa missään vaiheessa.

 

Kaikki pienetkin yksityiskohdat on viimeistelty huolellisesti, eikä sisustuksesta kuulu minkäänlaisia sivuääniä.

 

Uuden Crafterin suunnittelussa on ollut tavoitteena tehdä tila-autosta mahdollisimman henkilöautomainen ja siinä pyrkimyksessä onkin onnistuttu mainiosti. Jousitus on pintapehmeä, joten tienpinnan pienet ja vähän suuremmatkin epätasaisuudet ylittyvät huomaamattomasti. Suuremmissa heilahduksissa jousitus jämäköityy sopivasti, eikä minkäänlaista huojumista tai keikkumista esiinny.

 

 

Crafteria on ilo pyörittää kaupungissa. Ahtaissa paikoissa kuljettajan elämää on helpottamassa pysäköintitutkat sekä peruutuskamera. Pieni, mukavuutta lisäävä ominaisuus on Volkswagenin henkilöautomalleista lainattu ohjauspyörä. Ainakin minä pyörittelen mieluummin normaalikokoista ohjauspyörää kuin kookasta ruoria, mihin pakettiauton alustalle tehdyissä tila-autoissa on totuttu.

Korityö on juuri sellaista kuin Carsportilta on lupa odottaakin. Kaikki pienetkin yksityiskohdat on viimeistelty huolellisesti, eikä sisustuksesta kuulu minkäänlaisia sivuääniä.

Tutustu Jaakolan koeajamaan Volkswagen Crafteriin 360-esityksenä:

[iframe src=”http://rawian.info/carsport/VW_Crafter_uusi_557291/index.html” width=”800px” height=”600px” allowfullscreen=”true” mozallowfullscreen=”true” webkitallowfullscreen=”true” frameborder= ”0”]

 

Carsport oli sisustanut koeajetun Crafterin pyörätuoliasiakkaiden palvelemista varten. Tässä sisustusratkaisussa matkustamon laidoilla on tavalliset yksittäisistuimet. Tämä mahdollistaa useamman pyörätuolin kuljettamisen ilman, että istuimia tarvitsee taittaa sivuun.  Mikäli tarkoituksena on ajaa myös koulukuljetuksia, saa Crafteriin luonnollisesti myös sivuun taittuvat koululaisistuimet.

Ville Jaakola
tekninen asiantuntija
Suomen Taksiliitto

 

 

 

Lue myös

Täyssähköinen eVito GL VIP ensiesittelyssä Oulussa 6.-7.6.2023

Uusi täyssähköinen 1+8 hengen eVito Tourer GL VIP on ensiesittelyssä Oulussa Taksiliiton liittokokouksessa 6.-7.6. Auto on varusteltu 11 koululaiselle (max. 12 koululaista) ja siinä on paaripaikka.

Lue lisää

Ford Carsport-tilataksien uutuuskiertue kiertää Ford-liikkeissä 30.5. – 19.6.

Ford eTransit Carsport GL VIP esteetön on täyssähköinen uutuus - markkinoiden ensimmäinen täyssähköauto joka tarjoaa täyden 1+8 hengen kuljetuskapasiteetin, 2 pyörätuolipaikkaa ja 1 paaripaikan.

Lue lisää