Siirry pääsisältöön

Carsport i Sverige: Berners

Carsport i Sverige

Berners Person- & Transportbilar AB

Det var på 20-talet som historien kring Berner & Co har sin början. I mitten av 20-talet, närmare bestämt 1925 startades Berner & Co av Gunnar Öhrstedt, Torsten Brolén samt Gunnar Berner och man höll till på Prästgatan 26 i Östersund. Inriktningen var emellertid inte automobiler utan kontorsmaskiner. Mitten av 1950-talet invigdes nuvarande anläggningen på Hovvallen.

Även om lönsamheten för företaget var god så fanns alltid nyfikenheten där och 1928 tog Berners steget in i bilbranschen. Ett avtal tecknades tillsammans med General Motors där man fick möjligheten att börja saluföra Oldsmobile, Buick och GMC lastbilar. Berners Person- & Transportbilar AB finns idag lokaliserade till Östersund, Sundsvall och Härnösand med försäljning av nya och begagnade bilar samt en väl utbyggd verkstads- och reservdelsförsäljning. Bolaget är återförsäljare för Audi, Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda och SEAT. Därutöver har Berners ett stort serviceutbud avseende verkstäder, däck och bilvård.

Berners Person & Transportbilar omsätter ca 1,3 miljarder och har ca 230 anställda fördelade på de 3 orterna. Satsningar görs under 2017 framförallt på att stärka vår eftermarknad i vårt marknadsområde, uppstart har skett i Sveg med en kombinerad mobil lösning som gör att vi täcker in Härjedalen på ett bra sätt och förvärvet av Åre Bilverkstad stärker ytterligare vår eftermarknad på den västra delen av Jämtland.

Sedan mer än 20 år så har Berners Transportbilar varit en viktig återförsäljare av Carsports byggnationer. Man har följaktligen stor erfarenhet och kunnande om våra byggnationer vilket såväl Carsport som respektive slutkund uppskattar. Under hösten 2017 invigs en ny anläggning för VW Transportbilar – och Scania Tunga fordon i Sundsvall. En ny milstolpe för företaget som borgar för mer försäljning av Transportbilar med Carsports byggnationer i Västernorrland. Berners Team Transportbilar tillhör Volkswagens ledande återförsäljare inom taxi och buss försäljning och service.

I bilden från vänster till höger: Tomas Hammar, Bengt Karlsson (Carsport Sweden Ab), Harri Heikkonen (Carsport), Ingemar Persson, Stefan Svanholm

Lue myös

Volkswagen Carsport Taksikampanja käynnistyi

Kevään Caddy ja Crafter -myyntitempaus  tuo mukanaan uudet varustetasot ja uudet entistä houkuttelevammat hinnat! Esteetön Caddy Maxi Life Business (90 kW DSG) + XXL -muutostyö maksaa nyt alk.

Lue lisää

Suomen ensimmäinen esteetön eSprinter taksiliikenteeseen

Carsportin haastattelussa City Taksi Jeppiksen yrittäjä Daniel Sundqvist. Yritys on juuri ottanut käyttöönsä Suomen ensimmäisen esteettömän eSprinter GL VIP -taksin.

Lue lisää