Siirry pääsisältöön

Isot taksit saamassa eritysaseman autoverossa

Isot taksit saamassa erityisaseman autoverossa

Taksien autoverotuksesta julkaistiin 16. elokuuta hallituksen muutosesitys lausuntokierrokselle. Kaikkien alle 1+7 -paikkaisten taksien 4800 euron autoveron alennus ehdotetaan poistettavaksi ja iso esteetön ja koululaiskalusto säädettäisiin autoverosta vapaaksi. Esitys liittyy valtion 2018 talousarvioesitykseen ja astuisi voimaan 1. heinäkuuta 2018.

– Esitys tukee meidän toimialan työpaikkojen säilymistä ja 1+7 -paikkaisten taksiyrittäjien toimintamahdollisuuksia. Esteettömillä ja koululaistakseilla ajetaan yhteiskunnallisesti tärkeitä kyytejä ja niiden määrän vähentyminen nykyisestä heikentäisi palvelujen saatavuutta ja nostaisi kuljetushintoja, joten otamme ehdotuksen näiden autojen autoverovapaudesta innolla vastaan ja näemme verovapauden perusteltuna. Esityksessä on rinnastettu 1+6 -hengen esteettömät taksit tavallisiin takseihin, mikä ei ole mielestämme perusteltua. Toivomme, että lopullisessa laissa istuinpaikkojen raja putoaisi yhdellä paikalla, jotta tämäkin yrittäjien suosioon noussut autoluokka pääsisi autoverottomuuden piiriin, toteaa Ari Jonasson.

 

 

Lue myös

Carsport Mercedes Benz -Road Show ’23 kiertää Suomea

Carsportin Road Show kiertää jälleen Suomea. Kiertue starttaa 31.8. Turusta ja kiertää syyskuun aikana kattavasti ympäri Suomen. Tervetuloa tutustumaan esteettömään Sprinter 317 GLE

Lue lisää

Carsportin kesäloma

Carsport Designin väki lomailee seuraavasti:Ylöjärven tehdas on suljettu 3.-28.7.2023Vantaan varustelukeskus on suljettu 10.-21.7.2023Myyntitiimimme palvelee läpi kesän numerossa 010 526 9020. Varaosa- ja tarviketilaukset heinäkuussa myyntitiimin kautta.

Lue lisää