Siirry pääsisältöön

Koulukyytejä Customilla

Vuoden Taksiammattilainen 2017 Kari Kivioja hankki Ford Transit Customin, kun oli ”pakko”. Kuljettaja Janni Yli-Vainio on vaihdokseen tyytyväinen. Kari painottaa yhteistyön sujumisen tärkeyttä – niin koritehtaan kuin autokaupan kanssa.

Koulukyytejä Customilla

Kari Kivioja aloitti taksitoiminnan vuonna 2000 Koskenkorvan taajamassa Ilmajoella. Vuonna 2011 yritystoiminta laajeni, kun mukaan tuli kuorma-autopuoli parilla pienemmällä autolla, ja tänä vuonna alkoivat myös hakkeen ajot raskaammalla kalustolla. Karin kalustoon kuuluu tällä hetkellä kolme taksia: Carsportin varustelema esteetön VW Caddy, VW Sharan sekä uutena mukaan tullut inva-varusteltu Ford Transit Custom.
-Tilava kalusto on pienen kylän juttu. Koululaiset ovat olleet taksipuolella meidän päätyöllistäjämme, joten kalusto on hankittu sen mukaan. Nelipaikkaisilla ei voi tämän alueen kyytejä hoitaa, eikä niillä osallistuta kilpailutuksiin, kertoo Kari.

Transit Custom hankittiin Koskenkorvan lakeuksille voitetun kilpailutuksen ansiosta.
-Jätin tarjoukseni kilpailutukseen ja lupasin siinä yhteydessä, että minulla olisi Euro 6 -päästönormit täyttävä auto. Voitin tämän, joten oli lähdettävä autokaupoille. Edellinen auto oli Euro 5 -tasoa. En olisi vielä muuten vaihtanut pois, mutta pakkohan se oli, kun olin luvannut.

Miksi autoksi valikoitui juuri Ford Transit Custom?
-Ehkä suurin tekijä oli se, että kun katselin ja kuuntelin kommentteja, niin moitteita en tästä autosta kuullut. Yleensä kentältä kuulee: huonot asiat leviävät nopeasti. Niistä olisi tullut tietoa. Käyttökokemuksista tuli hyvä mielikuva, Custom oli selvästi hyvässä maineessa. Ei se ollut halvin eikä kallein, jotenkin se vain kiinnosti.

Kuin kotonaan koulukyydeissä

Karilla ei itsellään ole paljoakaan kokemusta Ford Transit Customin ratin takaa, joten kyselemme ajamisesta enemmän auton kuljettajalta. Janni Yli-Vainio aloitti Karilla kuljettajana vuonna 2012. Jannin arkipäivät Transit Customin ratin takana täyttyvät Kela-ajoista ja koulukyydeistä, viikonloppuisin kyydit painottuvat iltaan.
-Tällä alueella ei viikonloppuisin oikein päiväkyytejä ole ja liikenteen määrä riippuu paljon tapahtumista. Silloin kyydit suuntautuvat Seinäjoelle ja lähialueille. Täällä on kuitenkin paljon tapahtumia: Provinssi, Tangomarkkinat, Haku Päällä ja Vauhtiajot muutaman mainitakseni. Ja tietenkin pikkujouluaika tuo oman piikkinsä, kertoo Janni.

 

 

Koululaisajoissa Transit Custom on kuin kotonaan.
-Kyllä tämä Transit Custom on kätevä ja näppärä auto. Mehän toimimme täällä maaseudulla. Tiet ovat joskus pimeitä ja aurausta ei ole aina aamulla pienemmillä teillä tehty. Koulukyydit suuntautuvat usein kapeillekin teille ja pihojakin on monenlaisia. Transit Custom ei ole liian iso kääntymään pienessä tilassa ja peruutuskamerasta on valtavasti apua. Valotkin riittävät hyvin valaisemattomille teille.

Jannilla oli aiemmin allaan suurempi auto. Sitä ei ole tullut ikävä.
-Aiempi auto oli suurempi, mutta oppilaspaikkoja oli sama määrä. Se oli myös takaveto, eli veto oli siellä kevyemmässä päässä. Tässä veto on siellä missä painokin. Siitä on huomattavaa etua auraamattomilla teillä. Aiempi auto oli tilavampi, mutta koska koulukyydit ovat meidän pääjuttu, uuden Transit Customin tilat riittävät hyvin.

 

 

”On todella tärkeää, että yhteistyö sujuu”

Kiitetään tässä vaiheessa Jannia ja palataan takaisin Karin luo. Ford Transit Custom on hänen toinen Carsportilta tilaamansa auto. Edellinen oli esteetön Caddy, joka hankittiin kolme vuotta sitten.

Miten asiat ovat Carsportin kanssa sitten sujuneet?
-Carsportin kanssa yhteistyö on toiminut. Latvan Matin kanssa olen kauppaa tehnyt. Aina on tullut kyselyihin vastaukset, ja jos itse ei ole niitä tiennyt, Matti on vaikka kaivanut ne. Kauppoja ollaan Matin kanssa valmisteltu, ja monet kerrat oltu sähköpostilla ja puhelimella yhteyksissä. Kyllä Matti on jälkeenpäinkin vienyt asioita eteenpäin. Mitään negatiivista sanottavaa ei ole, päinvastoin. Matti vastaa puheluihin virka-ajan ulkopuolellakin. Se on tärkeää, toteaa Kari.

Toimiiko myös jälkimarkkinointi?
-Kyllä, hyvin on toiminut. Kerran tarvittiin uudet sähkökiristimet, ne tulivat saman tien bussilla. Matin kautta senkin hoidin, kun on suora numero. Matti on ollut minulle Carsportilla luottohenkilö. On todella tärkeää – oli kyseessä sitten autokauppa tai koritehdas – että yhteistyö sujuu. 18 vuoden aikana olen sen todennut. Joidenkin kanssa se toimii ja toisten kanssa ei. Matin kanssa asiat menevät parhaiten päin.

 

 

Ford Transit Custom Carsport Race-penkeillä 360°-esityksenä:

[iframe src=”https://rawian.info/carsport/Transit_Custom_Race_HJ64771/index.html” width=”800px” height=”600px” allowfullscreen=”true” mozallowfullscreen=”true” webkitallowfullscreen=”true” frameborder= ”0”]

Lue myös

Volkswagen Carsport Taksikampanja käynnistyi

Kevään Caddy ja Crafter -myyntitempaus  tuo mukanaan uudet varustetasot ja uudet entistä houkuttelevammat hinnat! Esteetön Caddy Maxi Life Business (90 kW DSG) + XXL -muutostyö maksaa nyt alk.

Lue lisää

Suomen ensimmäinen esteetön eSprinter taksiliikenteeseen

Carsportin haastattelussa City Taksi Jeppiksen yrittäjä Daniel Sundqvist. Yritys on juuri ottanut käyttöönsä Suomen ensimmäisen esteettömän eSprinter GL VIP -taksin.

Lue lisää