Siirry pääsisältöön

Vauhdissa Iisalmen tyylikkäät Taksiukot

Vauhdissa Iisalmen tyylikkäät Taksiukot

Iisalmen Taksiukot Oy on jo ensimmäisenä toimintavuotenaan lähtenyt mainioon nousukiitoon. Omistajat Jarmo Niskanen ja Martti Korolainen ovat tuoneet kotikonnuilleen hyvää palvelua ja laadukasta kalustoa.

Iisalmen Taksiukot Oy:n omistavat puoliksi Jarmo Niskanen ja Martti Korolainen. Kahden taksin yritys on pyörinyt vasta vuoden päivät, mutta menestystä se on lähtenyt niittämään saman tien. Ensimmäisen toimintavuoden liikevaihto ylittää 200.000 euroa ja kelpo tuloskin on luvassa. Kysymmekin siis: Onko se todella näin helppoa?
-En tiedä onko tämä helppoa, mutta hyvin homma on lähtenyt käyntiin. Olemme ajaneet taksia pitkään ja ostimme Mikko Ryhäseltä taksiyhtiön, auton ja asiakkaitakin. Nämä seikat antoivat meille lentävän lähdön, selittää Martti Korolainen.

Entä keitä ovat nämä Iisalmen tyylikkäät Taksiukot?
65-vuotiaalla Martti Korolaisella on monipuolinen työelämän kokemus mm. matkatoimisto- ja kauppa-alalta sekä yrittäjyydestä. Jarmo Niskanen oli sotilaana 30 vuotta, ja ennen eläkkeelle jäämistään toimi 17 vuotta Kuopiossa sotilasläänin esikunnassa. Hän on nyt 56-vuotias. Niskanen ja Korolainen tuntevat pelikenttänsä, sillä he ovat kummatkin paljasjalkaisia iisalmelaisia. -Töitä me itse painamme suunnilleen joka toinen viikko. Silloin niitä tosin tehdäänkin oikein urakalla, usein 80-90 tuntia, miehet kertovat.

Yritys on saanut ensimmäisenä vuotenaan roppakaupalla uusia asiakkaita. Iisalmen Taksiukkojen kilpailuvaltti on alusta asti ollut hyvä palvelu, jota ei Niskasen ja Korolaisen mukaan voi korostaa liikaa. Asiakkaita yrityksessä palvelee kaksi huippukuskia; Toinen on 68-vuotias alan konkari, toinen taas parikymppinen ja täynnä nuoruuden intoa. Molemmat Taksiukkojen autot ovat Kela- ja soteajossa. Isomman auton kyydeistä 70% on pyörätuoliasiakkaita. Paareilla tapahtuvat siirtokuljetukset ja tilausajot täydentävät ajopäiväkirjaa.
-Aikalailla työllistettyjä molemmat autot ovat, toteavat Taksiukot.

Taksiyhtiön aikaisempi omistaja Mikko Ryhänen aloitti hommat jo vuonna 1985. Ensimmäinen tilataksi teetettiin Carsportilla vuonna 1994. Tämän jälkeen Ryhäsen kaikki seuraavat seitsemän autoa valmisti Carsport.
Niskanen ja Korolainen ovat olleet tyytyväisiä yrityksen autoihin.
-Nyt vaihtoon menevä 460.000 km ajettu Transporter saa erityisesti sisustan osalta kiitosta. Laatu näkyy vasta vuosien saatossa ja asiakkaat luulevat edelleen autoa uudeksi, koska sisustus on täysin ehjä istuimia myöten, Taksiukot kertovat.

Iisalmen Taksiukot valitsivat Crafterin, koska pyörätuolit ovat ajan kuluessa kasvaneet. Yrityksessä viedään viikottain kahta pyörätuoliasiakasta kerralla. Crafteriin mahtuu kuljettajan istuinrivin taakse pyörätuoli mukaan – ja sillä saa myös lisäkyytejä. Autoissa haluttiin panostaa kokonahkaistuimiin huolettomuuden vuoksi. Lisäksi hankittiin sähköisesti kiristyvät vyöt helpottamaan työntekoa, laadukas invahissi ja kunnon työvalot. Äänieristys oli myös tärkeä seikka. Moottorin ja alustan hiljaisuus palkitaan asiakastyytyväisyytenä ja kuljettajan työviihtyvyytenä. Iisalmen Taksiukot valitsivat Crafterin 4Motion nelivedon, jonka lisähinta on kohtuullinen. Takatilan ilmastointi on yrityksen asiakkaiden mukavuuden kannalta tarpeellinen. Matkustamon tasaisen lämpötilan varmistamiseen tehtaalta tilattiin toinen Eberspächer-lisälämmitin. -Iisalmen Pörhön Kakkisen Juhani auttoi valitsemaan tehtaalta tarvitsemamme lisävarusteet. Niitä olivat mm. PRO Ergo jousitettu kuljettajan istuin, joka säätyy kuljettajan painon mukaan. Siinä on myös hyvät ristiselän- ja kallistuksen säädöt, kehuvat Niskanen ja Korolainen.

Miltä sitten näyttää Iisalmen Taksiukot Oy:n tulevaisuus?
Vuoden 2020 aikana selviää soten ja Kelan jatko. Uusi auto tuo tilojensa ja varustelunsa vuoksi lisää mahdollisuuksia liiketoimintaan.
Iisalmen Taksiukoissa ensiluokkaista palvelua ja laadukasta kalustoa pidetään toiminnan peruspilareina. Ne kantavat varmasti hedelmää myös jatkossa.

Lue myös

Volkswagen Carsport Taksikampanja käynnistyi

Kevään Caddy ja Crafter -myyntitempaus  tuo mukanaan uudet varustetasot ja uudet entistä houkuttelevammat hinnat! Esteetön Caddy Maxi Life Business (90 kW DSG) + XXL -muutostyö maksaa nyt alk.

Lue lisää

Suomen ensimmäinen esteetön eSprinter taksiliikenteeseen

Carsportin haastattelussa City Taksi Jeppiksen yrittäjä Daniel Sundqvist. Yritys on juuri ottanut käyttöönsä Suomen ensimmäisen esteettömän eSprinter GL VIP -taksin.

Lue lisää