Siirry pääsisältöön

Toimitusjohtajan katsaus

Carsport Design palasi kasvu-uralle poikkeusvuosien jälkeen – tuotantomäärät nousivat 50%

Vuosien 2020-2022 poikkeusoloille pystyttiin heittämään hyvästit viimein viime vuoden toisella neljänneksellä kun autotehtaiden toimitukset palasivat lähelle normaalia ja Carsportin ennätyksellistä tilauskantaa päästiin purkamaan kaasu pohjassa. Tuotantomme automäärät kasvoivat n. 50% molemmissa toimipisteissä ja yhteensä 7 uutta työntekijää liittyi joukkoomme.

Uuteen vuoteen lähdemme innolla, hyvällä tuotantokapasiteetilla ja vahvalla tilauskannalla.

Esteettömien- ja tilataksien markkinoilla on selkeän positiivinen vire ja niiden ollessa tuoteryhmistämme tärkein, lupaa se hyvää kasvutavoitteidemme toteutumiselle. Liikenteen, ja erityisesti taksiliikenteen, sähköistyminen on ollut huomattavan nopeaa, mutta esteettömien- ja tilataksien markkinoilla se ei ole vastaavalla vauhdilla näkynyt soveltuvien automallien puuttuessa. Vaikka tänä vuonna yli 90% toimituksistamme tulee vielä olemaan polttomoottoriautoja, niin sähköautoihin soveltuvien varusteluratkaisujen kehitystyötä on siitä huolimatta tehty tiiviisti. Tänä vuonna markkinoille tuleekin useita mielenkiintoisia täyssähkö- ja hybridimalleja kun uudet Ford Transit Customit, Mercedes Benz  eSprinterit ja uuden sukupolven Volkswagen Transporterit saadaan markkinoille ja niiden suosio kasvaa varmasti tulevina vuosina.

Retkeilyautomarkkinat ovat hieman tasaantuneet huippuvuosistaan, mutta niiden käyttäjäkunta on varsin vakiintunutta ja aiomme pitää VW Crafterin ja MB Sprinterin osalta markkinajohtajan asemastamme tiukasti kiinni mm. esittelemällä kokonaan uusia malleja retkeilyautomallistoomme.

Pakettiautojen lisävarusteluiden suosio jatkuu eläen kokonaismarkkinan mukana. Hyvä toimituskyky, ammattitaitoiset asentajat ja korkeat laatuvaatimukset ovat valttejamme siitä huolimatta että useat asiakkaat ovat todenneet meidän olevan hinnoittelussamme kilpailukykyisiä. Vantaan Carsport-varustelukeskuksessa on valmiudet varustella kaikkia pakettiautomerkkejä ja -malleja.

Jos autojen tehdastoimitusajat ovat pääosin normalisoituneet 3-5 kuukauden tasoon, niin myös Ylöjärven koritehtaan ja Vantaan varustelukeskuksen toimitusajat ovat varsin kohtuullisia – tuotannon kehitystoimet ja järjestelyt alihankintaketjuissa vaikuttavat kantavan hedelmää. Asiakastilaukset pyrimme aina priorisoimaan tuotannonsuunnittelussamme muiden edelle huolehtien kuitenkin myös siitä että autoliikkeillä olisi ”nopean toimituksen autoja” saatavilla.

Vastuullisuus, laatu ja tuotekehitys ovat meille tärkeitä teemoja jatkuvasti, mutta ehkä erityisesti vuonna 2024. Käynnissä on useita merkittäviä tuotekehityshankkeita, joiden tuloksia saamme ihastella vuoden edetessä. Laatupoikkeamien ja tiedon jäljitettävyyden suhteen olemme ottaneet tärkeitä kehitysaskeleita ja yhteistyön syventäminen autotehtaiden kanssa jatkuu edelleen. Ympäristöasioiden huomioinnissa olemme asettaneet itsellemme uudet tavoitteet kierrätettävyyden lisäämiseksi ja energiankulutuksen vähentämiseksi aiempien tavoitteiden tultua saavutetuiksi.

Kiitos hyvästä vuodesta 2023 kuuluu kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Vaikka markkinatilanne hieman langettaa varjoaan ainakin näin alkuvuodesta, uskon silti kykyymme kasvaa ja palvella asiakkaitamme tekemällä työmme niin hyvin kuin osaamme. Tutustu uuteen esitteeseemme: https://www.esitteemme.fi/carsport/WebView/.      
        

Lue myös

Erä Sprinter Finlandia -takseja erikoishintaan 92 000 e

Rajattu erä esteettömiä Sprinter Tourer GL VIP -takseja ja kokonaan Suomessa sisustettuja GLE VIP -takseja kesän ja syksyn toimituksiin. Osa autoista on varustettu lisäilmastoinnilla ja osa 12 oppilaan istuimin.

Lue lisää

Volkswagen Carsport Taksikampanja käynnistyi

Kevään Caddy ja Crafter -myyntitempaus  tuo mukanaan uudet varustetasot ja uudet entistä houkuttelevammat hinnat! Esteetön Caddy Maxi Life Business (90 kW DSG) + XXL -muutostyö maksaa nyt alk.

Lue lisää