Siirry pääsisältöön

Sukupolvet vaihtuvat, yhteistyö jatkuu

TuttuTaksi Oy:n yrittäjä Jukka Lehtinen on toiminut taksiyrittäjänä yli kolmekymmentä vuotta. Vaikka yrityksen vetovastuu on siirtynyt seuraavalle sukupolvelle, Lehtinen on edelleen mukana toiminnassa ja ratin takana aina tarvittaessa. Tänä keväänä yrityksen kalustoa vahvistamaan tulee kaksi Carsportin varustelemaa Caddy XXL Plus -taksia.

Carsportin haastattelussa pitkän linjan taksiyrittäjä Jukka Lehtinen, TuttuTaksi Oy, Nokia.

Nuorimies Jukka Lehtinen aloitti taksirenkinä 1976 ja sai ensi kokemukset autotallissa toimineen Autoverhoomo Rauno Jonassonin laadukkaista Mersun istuinverhoiluista jo tuolloin. Taksiyrittäjäksi hän siirtyi muista töistä vuonna 1987 kun tuore vammaispalvelulaki astui voimaan. Se velvoitti kunnat järjestämään invakyytejä ja invataksien määrä alkoi kasvaa vauhdilla.

Miten alku taksiyrittäjänä sujui vuonna 1987?

Kun aloitin taksiyrittäjänä, niin sain kuulla heti vanhoilta taksiyrittäjiltä, että ”sää tuut meidän leipää syömään”. Olin 17. taksi Nokialla silloin, nykyään meitä on noin 40.  Olen aina tykännyt palvella ihmisiä, se on tämän työn suola minulle.

Ajatko edelleen taksia?

Olen eläkkeellä ja firman vastuut on siirretty pojalleni Joonalle. Tykkään kuitenkin auttaa silloin tällöin ”heittomiehenä”, ihan omasta halusta. Onneksi meillä on loistavat kuskit ja hommat luistaa. Kiitos Carsportille, olen saanut ajaa aina hyvillä autoilla, se on iso osa arkea!

Mitä ajattelet taksialasta tällä hetkellä?

Kyllä muutos taksissa on ollut kova erityisesti viime vuosina. Ei ennen tapeltu nyrkeillä vaan sanalla taksikopeilla ja -tolpilla. Taksin luottamus ja arvostus on saanut siipeensä. Ei meidän firmassa olla kuitenkaan vaivuttu synkkyyteen vaan hoidetaan mahdollisimman hyvin omat kyydit ja asiakkaat. Uskon sen riittävän.  

Miten luonnehdit yhteistyötä Carsport Designin kanssa?

Ensikontaktit Jonassonien kanssa oli jo 50 vuotta sitten renkinä ollessa. Tilataksiyhteistyö alkoi 30 vuotta sitten vuonna 1993 Lielahdessa sisustetulla vaihtoehtoisvarustellulla Transporter T4 taksilla, jonka jälkeen olen ostanut Carsportin varustelemia takseja tusinan verran: useita Transportereita, yksi Sprinter ja viisi Caddya, joista nyt toukokuussa 2023 saamme kaksi. Olen aina tykännyt Carsportin porukan tavasta toimia. Ihmisläheinen firma, jossa asiakkaasta pidetään huolta ja tuotteet on laadukkaita. Voiko muuta toivoa.

Mihin ajoon uudet Caddy XXL Plus -taksit tulevat?

Uusilla 7 hengen Caddyilla ajetaan kaikenlaista, mutta pääasiassa varmaan Kela- ja sotekyytejä. Autot saadaan Tampereen K-Auton Puomilan Paavolta tällä ja ensi viikolla. Uusi kalusto piristää aina kuskeja ja ilostuttaa asiakkaita.

Lue myös

Volkswagen Carsport Taksikampanja käynnistyi

Kevään Caddy ja Crafter -myyntitempaus  tuo mukanaan uudet varustetasot ja uudet entistä houkuttelevammat hinnat! Esteetön Caddy Maxi Life Business (90 kW DSG) + XXL -muutostyö maksaa nyt alk.

Lue lisää

Suomen ensimmäinen esteetön eSprinter taksiliikenteeseen

Carsportin haastattelussa City Taksi Jeppiksen yrittäjä Daniel Sundqvist. Yritys on juuri ottanut käyttöönsä Suomen ensimmäisen esteettömän eSprinter GL VIP -taksin.

Lue lisää